by Njål

Windows 7, Microsoft Security Essentials and PPTP VPN problemer

Satte opp en ny HP 6540b laptop for en kunde, og skulle konfigurere VPN tilkoblingen. La til vanlig PPTP som så mange ganger før (integrert i Windows) – og prøvde å koble til.. men nei. Laptopen nektet å koble til. Windows 7 foreslo at jeg skulle sjekke brannmur (på serveren), brukernavn og passord. Etter å ha restartet serveren på andre siden, to routere og installert alle windows oppdateringer på laptop’en.. så virket det fremdeles ikke.

Plutselig kom jeg på at jeg akkurat hadde installert Microsoft Security Essentials på laptop’en – like før jeg satte opp VPN tilkoblingen. Prøvde å disable real time protection, dette  hjalp ikke…  så jeg avinstallerte like godt, restartet og VOILA! Alt virket som en drøm. La inn AVG Free, ting virker fremdeles fint.

Kudos til Microsoft Security Essentials som ikke klarer å gjenkjenne/tillate sin egen PPTP klient å koble opp mot en server. Det var i allefall noe som skurret alvorlig i dette tilfellet.