by Aage Andre

Netscreen/Juniper VPN og Windows 7

Juniper har sagt at det vil ikke slippes klient for Netscreen Remote som støtter Windows 7 eller 64-bits Windows OS.(http://kb.juniper.net/KB8343)

I disse dager hvor Windows 7 er blitt de facto standard på alle nye klienter, er det ett seriøst problem(og det kan nok hende de skifter mening etter nok press om ikke de bestemmer seg for å fullt ut støtte IPSEC i windows-klienten)

I mellomtiden er Shrew Soft ett bra alternativ.
Men de fleste ønsker ikke å utdanne 250 brukere i hvordan en ny klient brukes, spesielt ikke når interessen er laber og “det skal bare fungere”.

Har du Netscreen-lisens, har du også login til Juniper sine nedlastings-sider.
– Last ned siste versjon(minimum 9.0r5)
– Stop Volume Shadow Copy på PCen og installer.  Meldinger om feil på adapter-installasjon vil fortsatt komme, men installasjonen går videre.
– Etter install og reboot, stopp og disable Microsoft IKE and IPSEC Services.
– Importer sertifikatet på vanlig måte.
– Start Service SafeNet IKE Service

Enkelte har problemer med at IKE Service ikke starter automatisk når maskinen har blitt rebootet etter ferdig install. Prøv å sette den til delayed start, evnt legg inn net start-script i lokal login.

Ellers kan det nevnes at Mikrotik leverer VPN-rutere som følger IPSEC-standardene til en brøkdel av prisen. Kanskje noe å tenke på når de store aktørene fortsatt skal bruke sine egne, lukkede standarder og ikke engang støtter de vanligste OSene. 😉

Tags: ,